Copilul nu accepta siropurile

Din pacate am ajuns de cateva ori internata cu copilul la spital deoarece acesta nu dorea sa ia siropurile prescrise de medic.

Mici trucuri pe care am inceput sa le pun in aplicare pentru acceptarea medicamentelor:

JOC DE ROL
Am inceput sa ne jucam cu animalele de plus, siringi si suc de portocale. Ne jucam de aproximativ trei ori pe saptamana acest joc (animalutele erau bolnave, iar eu si copilul eram doctori). Puterea exemplului este cel mai bun mod de a invata, asa ca luam si eu siropul “magic” (sucul de portocale), iar dupa ii administram si copilului. In timpul jocului le explicam animalutelor de fiecare data pentru ce este siropul si daca il vom lua ne vom face bine.

Cu rabdare si perseverenta copilul va incepe sa accepte siropurile.

Alteori ii mai spunem ca este o bautura speciala pentru ursuleti/ dragoni/ unicorni / strumfi ( in functie de preferintele copilului).
Se mai poate amesteca siropul cu putina miere, iaurt etc. Nu toate siropurile se pot amesteca, de exemplu unele medicamente devin mai amare daca sunt amestecate cu ceva dulce .

Metoda recompensa

Puteti sa-i explicati copilului “dragul meu stiu ca nu este tocmai placut acest gust, dar cu ajutorul lui te vei face bine. Dupa ce il vei lua iti pot oferi un jeleu sau putina miere de albine.”

Important este sa ne pastram calmul si sa-i aratam copilului empatie. De fiecare data sa-i explicam pentru ce este siropul. In timp va intelege cu siguranta 🙂 .

Succes, dragi parinti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *