Provocarile mamicilor dupa ce se naste copilul

Dupa venirea pe lume a copilului incepe un nou drum … cu noi provocari : scutece, alaptarea bebelusului, lipsa somnului, colici, diversificarea, trecerea de la alimentatia piureri la bucati, etc.

“În momentul în care un copil s-a născut, s-a născut şi mama. Ea nu a existat înainte. Femeia existase, dar nu şi mama. O mamă este ceva absolut nou” (citat Rajneesh).

Provocarea cea mai mare a fost lipsa somnului in primul an de viata a copiilor mei. Am trecut prin perioade scurte de uitare, irascibilitate si chiar anxietate.
Secretele ce m-au ajutat sa trec peste aceste stari au fost:

SOCIALIZAREA-dicutiile cu persoanele dragi mie.
MISCAREA -plimbarile prin parc.
MUZICA-ascutam muzica in casa si dansam.
EVITAREA INFORMATIILOR NEGATIVE– nu ascultam stiri negative, deoarcere pot avea un impact major asupra starii noastre de spirit, conform specialistilor.
ALIMENTATIA SANATOASA– aveam grija sa servesc cele trei mese principale si doua gustari. (Legumele au un rol principal in alimentatia noastra deoarece sunt pline de vitamine, la fel si cerealele integrale, carnea slaba si sa nu uitam sa ne hidratam).

MEDITATIA– timp doar pentru noi.


In viata noatra trebuie sa existe si mici placeri. Pentru mine o ceasca de cafea impreuna cu doua patretele de ciocolata imi fac ziua mai fericita.
Sunt curioasa sa-mi spuneti voi ce mici placeri aveti?

Urmatoarea provocare pentru o mamica este atunci cand copilul se imblonaveste, iar noi mamicile nu mai stim ce sa le administram celor mici pentru imunitate.
Imunitatea se fomreaza pe masura ce copii vor creste.

Totodata trebuie sa mai tinem cont si de urmatoarele sfaturi:

  1. Alimentatie sanatoasa si diversificata
  2. Activitati fizice
  3. Odina. Bebelusii au nevoie de somn intre 12-16 ore, copii intre 1-2 ani intre 11-14 ore, prescolarii cu varsta intre 3-5 ani intre 10-13 ore, iar scolarii 6-13 ani intre 9-12 ore.
  4. Respectarea iginenei personale. Este foarte important sa invatam copilul sa se spele pe maini, pe dinti si sa-si sufle corect nasul atunci cand este racit.

Voi ati administrat suplimente naturale? Credeti ca ajuta copilul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *